ELS JOCS D’ATZAR

Pensa, després actua

ELS JOCS D’ATZAR

Els jocs d’atzar que van ser inventats per l’home amb l’objectiu de temptar la sort alhora que es divertien amb aquests passatemps.

Segons els descobriments en els jeroglífics, més o menys al voltant de l’any 2000 aC, els egipcis ja havien esculpit un dau de 6 cares i sembla ser que era un entreteniment regular. A més, en la mitologia grega una partida de daus va esclatar una batalla entre els déus, però les primeres regles escrites de el joc es poden trobar a la literatura de l’Índia.

L’any 3000 aC, a la Xina ja apostaven per diners o per diversió, i més tard les apostes van arribar a Europa i l’Orient Mitjà. A Xina va ser sense dubte un el lloc on van esclatar els jocs d’atzar, cap a l’any 500 aC els jocs de taula ja estaven presents i van ser els xinesos els precursors de les apostes esportives en baralles i carreres, tant d’homes com d’animals.

La invenció de el paper a la Xina en el primer mil·lenni va permetre l’avanç d’aquestes formes d’entreteniment, es van convertir en més complexes, transportables, lleugers i fàcils de manejar, el que va permetre que els jocs de cartes fossin inventats.

2 Responses

  1. ExoRank ha dit:

    Awesome post! Keep up the great work! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *