TRACTAMENT

Pensa, després actua

TRACTAMENT

El tractament de la ludopatia pot ser complex. En part, això es deu al fet que la majoria de les persones tenen dificultats per admetre que tenen un problema. No obstant això, un component important del ‘tractament és treballar per reconèixer que ets un ludòpata.

Si la teva família o el teu ocupador et van pressionar perquè comencis teràpia, potser et resisteixis a el tractament. No obstant això, el tractament de la ludopatia pot ajudar-te a recuperar el sentit del control i, potser, a salvar una relació danyada o a sanejar les teves finances.

El tractament de la ludopatia pot incloure els següents enfocaments:

Teràpia.

 La teràpia conductual o la teràpia cognitiva conductual poden ser útils. La teràpia conductual utilitza l’exposició sistemàtica a la conducta que vols oblidar i t’ensenya estratègies per disminuir la teva necessitat d’apostar. La teràpia cognitiva conductual s’enfoca en identificar les creences malaltisses, irracionals i negatives, i a reemplaçar-les per les que són positives i sanes. La teràpia familiar també pot ser d’ajuda.

Medicaments.

Els antidepressius i els estabilitzadors de l’estat d’ànim poden ajudar a solucionar els problemes que sovint acompanyen la ludopatia, com la depressió, el trastorn obsessiu compulsiu (TOC) o el trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH). Alguns antidepressius poden ser eficaços en la disminució de les conductes ludopàtiques. Els medicaments anomenats antagonistes dels estupefaents, útils en el tractament de l’abús de substàncies, poden ajudar a tractar la ludopatia.

Grups d’autoajuda.

Algunes persones descobreixen que parlar amb altres que tenen ludopatia pot ser un aspecte beneficiós del tractament. Demana-li consell a el professional de la cura de la salut respecte dels grups d’autoajuda, com Apostadors anònims i altres recursos.

El tractament de la ludopatia pot incloure un programa ambulatori, un programa de pacients hospitalitzats o un tractament residencial, en funció de les teves necessitats i recursos. El tractament per l’abús de substàncies, la depressió, l’ansietat o qualsevol altre trastorn mental pot ser part del teu pla de tractament per a la ludopatia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *